Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij Nijmko Telecom, ICT & Beveiliging vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Als bedrijf maken we nu eenmaal impact op mens, milieu en economie. Wij willen graag dat dit een positieve impact betreft, en daarom zijn wij over een aantal aspecten binnen onze werkwijze erg uitgesproken.

Onderstaand vindt u deze aspecten, gekoppeld aan de Sustainable Development Goals. Dit zijn zeventien doelen die de Verenigde Naties in 2015 geïntroduceerd hebben, met als doel een duurzamere wereld in 2030. Om de SDG’s te realiseren is gerichte actie nodig uit allerlei verschillende hoeken van de samenleving: van overheden en non-profitorganisaties tot bedrijven en consumenten. 

Daarom hebben we twee impactdoelstellingen opgesteld, waarmee we, samen met u als klant van Nijmko, bijdragen aan de realisatie van de SDG’s:

  • Doel 1: duurzame oplossingen bieden
  • Doel 2: bewust recyclen

Duurzame oplossingen bieden

Automatiseren is voor Nijmko nooit een doel op zich, maar altijd een hulpmiddel om bedrijfsvoering gemakkelijker of sneller te maken. Daarom zijn we ook nooit op zoek naar een quick fix, maar naar een totaaloplossing waar u en wij blij van worden. 

Omdat we merkten dat steeds meer klanten het belangrijk vinden dat duurzaamheid een onderdeel is van een totaaloplossing zijn we bij Nijmko constant op zoek naar apparatuur die hieraan voldoet.

Epson-printers zijn hier een prachtig voorbeeld van. De printers van Epson hebben 90% minder energieverbruik dan andere merken en printen veel sneller omdat ze drukken met koude inkt. De printer heeft daardoor geen opstarttijd nodig. Daarnaast hebben ze minder draaiende onderdelen, waardoor ook veel minder onderhoud nodig is en veel minder vaak storingen voorkomen. Dit is misschien niet meteen de categorie duurzaamheid waar u aan dacht, zoals minder printen of papier scheiden, maar draagt zeker bij aan een duurzame bedrijfsvoering. En daarmee aan SDG nummer 9.

Bewust recyclen

Om een steentje bij te dragen aan een betere wereld zorgen we ervoor dat producten die niet meer gebruikt worden, op een bewuste manier gerecycled worden. Voor ons houdt dit in dat:

  • Oude apparatuur helemaal ‘schoongemaakt’ wordt van informatie;
  • De apparatuur in zijn geheel wordt gedemonteerd;
  • Onderdelen worden gesorteerd; 
  • Kunststoffen worden verwerkt of dienen als grondstof voor een nieuw product.

Op deze manier worden afvalstromen verantwoord verwerkt, en krijgen producten of onderdelen een nieuw leven, in plaats van meteen afgedankt te worden!

Het demonteren van het apparatuur hebben we uitbesteed aan de Resaikelfabriek in Groningen. Dit is een onderdeel van NOVO waar mensen met een verstandelijke beperking en/of een handicap werken aan een beter milieu.

Met deze aanpak dragen wij bij aan SDG nummer 12.

Meer weten over de SDG’s en hoe we deze inzetten?