Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij Nijmko vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Als bedrijf maken we nu eenmaal impact op mens, milieu en economie. Wij willen graag dat deze impact een positieve impact is. Daarom zetten we ons graag in voor het samen realiseren van de Sustainable Development Goals.

De Sustainable Development Goals zijn zeventien doelen die de Verenigde Naties in 2015 geïntroduceerd heeft, met als doel om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Om de SDG’s te realiseren is gerichte actie nodig uit allerlei verschillende hoeken van de samenleving: van overheden en non-profitorganisaties tot bedrijven en consumenten.

Wij willen onze steen hieraan bijdragen, door ons in te zetten voor drie van deze SDG’s die goed bij ons bedrijf en onze processen passen, namelijk:

Duurzame oplossingen bieden: SDG 9

Automatiseren is voor Nijmko nooit een doel op zich, maar altijd een hulpmiddel om bedrijfsvoering gemakkelijker of sneller te maken. Daarom zijn we ook nooit op zoek naar een quick fix, maar naar een totaaloplossing waar we allemaal blij van worden.

Omdat we merkten dat steeds meer klanten het belangrijk vinden dat duurzaamheid een onderdeel is van een totaaloplossing, zijn we bij Nijmko constant op zoek naar apparatuur dat hieraan voldoet. Epson-printers zijn hier bijvoorbeeld al een prachtig voorbeeld van.

De printers van Epson hebben 90% minder energieverbruik dan andere merken en printen veel sneller omdat ze drukken met koude inkt. De printer heeft daardoor geen opstarttijd nodig. Ook hebben ze minder draaiende onderdelen, waardoor veel minder onderhoud nodig is en storingen veel minder vaak voorkomen.

Dit is misschien niet het voorbeeld wat je direct verwacht als je denkt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar het draagt zeker bij aan een duurzame bedrijfsvoering. En zo dragen we samen ons steentje bij aan SDG 9.

Bewust recyclen: SDG 12

Verder vinden we het belangrijk om ervoor te zorgen dat producten die niet meer gebruikt worden op een bewuste manier gerecycled worden. Voor ons houdt dit in dat:

  • Oude apparatuur helemaal ‘schoongemaakt’ wordt van informatie;
  • De apparatuur volledig gedemonteerd wordt;
  • Onderdelen worden gesorteerd;
  • Kunststoffen worden verwerkt of dienen als grondstof voor een nieuw product.

Op deze manier worden onze afvalstromen verantwoord verwerkt en krijgen de producten en onderdelen een nieuw leven, in plaats van dat ze meteen afgedankt worden!

Het demonteren van het apparatuur hebben we uitbesteed aan de Resaikelfabriek in Groningen. Dit is een onderdeel van NOVO waar mensen met een verstandelijke beperking en/of een handicap werken aan een beter milieu. Zo dragen we bij aan SDG 12 en helpen we de Resaikelfabriek om een sociaal inclusieve werkplaats te kunnen blijven bieden.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder: SDG 17

De meeste positieve impact maak je in onze ogen door het samen te doen. Daarom vinden we het belangrijk niet alleen leverancier van digitale werkplekken te zijn, maar vooral ook een partner in het creëren van de beste digitale werkplek.

Bij SDG 9 noemden we het al: de samenwerking met onze partner Epson. Zulke samenwerkingen helpen ons om duurzame oplossingen proactief bij onze klanten aan te bieden. De keuze voor een digitale werkplek van Nijmko, is dus ook een keuze voor een duurzame totaaloplossing waar je als ondernemer of instantie trots achter kunt staan.