Beveiliging

Bedrijfspanden zijn een populair doelwit voor inbrekers, omdat in het gemiddelde bedrijfspand veel kostbare spullen te vinden zijn. Inbraak en diefstal zijn gebeurtenissen die jou en je bedrijf verder raken dan alleen op financieel gebied. Naast kostbare spullen die definitief kwijt zijn, heerst er na diefstal vaak ook een gevoel van onveiligheid. Om te voorkomen dat je te maken krijgt met een inbraak, moet je er als ondernemer voor zorgen dat je bedrijfspand goed beveiligd is. Zo kun je met een gerust hart de deur achter je sluiten.

Een veilige werkomgeving

Voorkomen, signaleren en razendsnel alarmeren – dit kan door een betrouwbare alarmcentrale. Hoe kunnen we de potentiële daders zo goed mogelijk op de camera krijgen? Als specialist in inbraakbeveiliging met ruim 10 jaar ervaring in de beveiligingstechniek weten wij als geen ander het antwoord op deze vraag. We geven je graag advies, passend bij jouw behoeftes en altijd tegen concurrerende tarieven.

Beveiligingsoplossingen door Nijmko

Jouw business, dat is waar je je aandacht op wilt vestigen. Daarom nemen wij graag de zorg voor de beveiliging van je pand op ons. Dat wil je gewoon goed geregeld hebben. Hiervoor bieden wij een aantal oplossingen:

Safety365

Op zoek naar een totaaloplossing in beveiliging? Dan kan Safety365 je helpen. Dit totaalpakket bestaat uit een betrouwbaar alarmsysteem, een hoogwaardige branddetectie en een gedetailleerde camerabewaking.

Camerabeveiliging

Tegenwoordig is camerabeveiliging een algemeen geaccepteerd middel geworden voor beeldregistratie én veiligheid. Het komt steeds vaker voor dat camera’s worden gecombineerd met andere instrumenten. Zo zijn er camera’s met microfoons die geluid kunnen opnemen of realtime kunnen analyseren om bepaalde ‘incidenten’ te detecteren (zoals vechtpartijen, brekend glas of iets dergelijks).

Alarmsystemen

Inbraakpreventie is maatwerk. Logisch, want elk bedrijf is weer anders. Denk maar aan de indeling van het pand, de constructie, de gebruikte bouwmaterialen en de situering. Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat inbraakpogingen zo snel mogelijk worden gesignaleerd, moeten er voldoende beveiligingsmaatregelen worden genomen.

Inbraakpreventie bestaat uit een combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. In uw verzekeringspolis staat vermeld aan welke inbraakbeveiligingseisen jouw bedrijf moet voldoen.

  • Organisatorische maatregelen: Deze maatregelen kun je zelf op eenvoudige manier doorvoeren. Denk aan het aanbrengen van beveiligingsverlichting rondom het gebouw, het beperken van de hoogte van begroeiing en uit het zicht plaatsen van waardevolle zaken.
  • Bouwkundige maatregelen: De buitenkant van een gebouw vormt de eerste barrière voor een inbreker. Het is van belang dat zaken als de buitengevels, het dak en beglazing voldoende inbraakwerend zijn.
  • Elektronische maatregelen: Een inbraaksignaleringssysteem is voor de meeste risico’s een nodige aanvulling op de bouwkundige en organisatorische maatregelen. Het ontwerpen en aanleggen van een passend en kwalitatief goed alarmsysteem is werk voor een beveiligingsvakman. Bedenk daarbij dat elk systeem onderhoud vraagt. Het afsluiten van een onderhoudscontract is dan ook van groot belang voor storingsvrij functioneren.

Nijmko levert en installeert alarmsystemen voor zakelijke partijen. Wij inventariseren jouw wensen, opperen een geschikt systeem en komen dit bij je installeren. Het systeem staat rechtstreeks in verbinding met de meldkamer.

Branddetectie

Wist je dat brand de grootste veroorzaker van schade is? Het blijkt dat maar liefst 75% van de schades bij bedrijven door brand wordt veroorzaakt. Het blijft meestal niet bij materiële schade. Het verlies van omzet en klanten komt daar nog eens bovenop. Helaas zijn veel bedrijven niet in staat om de herstelperiode financieel te overbruggen: ongeveer 80% van de bedrijven waar een grote brand heeft gewoed, gaat failliet. Brandpreventie is dus van groot belang voor de continuïteit van jouw bedrijf.

Branden kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meeste branden beginnen als afvalbrandje. Afval en emballage bestaan namelijk vooral uit brandbare materialen die door onachtzaamheid gemakkelijk in brand kunnen gaan. Bovendien kan rondzwervend brandbaar materiaal vandalisme en brandstichting in de hand werken. Verantwoord en zorgvuldig omgaan met afval en verpakkingsmateriaal is daarom van groot belang.

Met onderstaande adviezen kun je het brandgevaar verkleinen.

  • Zorg voor goede terreinverlichting, goed werkende noodverlichting en heldere aanduidingen voor brandbestrijdingsmateriaal.
  • Laat elektrische apparatuur niet in de stand-by-stand staan.
  • Leeg asbakken, prullenbakken, afvalbakken en dergelijke dagelijks.
  • Plaats afvalcontainers op veilige afstand (tenminste 10 meter) van gebouwen.
  • Zorg voor voldoende blusmiddelen die afgestemd zijn op de brandrisico’s binnen jouw bedrijf en die op de juiste plaatsen aanwezig zijn.
  • Zorg voor de aanwezigheid van brand- en/of rookmelders om brand in een vroeg stadium te ontdekken.

Nijmko totaaloplossingen

Nijmko levert en installeert alle bovenstaande veiligheidsoplossingen. Benieuwd hoe jouw totaaloplossing eruit kan zien? Onze adviseurs vertellen graag hoe we jouw onderneming voor je beveiligen: zowel via de telefoon, als fysiek bij jou op locatie.

Neem contact op

Bekijk ook onze andere diensten binnen onze totaaloplossing