M-ployee: werkende mensen voor het Noorden

Voor de noordelijke provincies van Nederland is M-ployee onmisbaar wanneer het gaat om HR. De HR diensten die in de aanbieding zijn: het uitzenden en detacheren van personeel en werving en selectie, en je kunt daarnaast ook voor administratieve oplossingen op HR gebied terecht bij M-ployee.

Ruim 10 jaar geleden heeft Erik Lassche het bedrijf opgericht en in 2013 is Erik met Nijmko in zee gegaan. Inmiddels zit het systeem van M-ployee succesvol volledig in de cloud met behulp van Microsoft 365, opgezet en volledig gemanaged door Nijmko.

De overstap naar de cloud

M-ployee heeft in het begin een eigen server opgezet met Nijmko. Dit beviel erg goed, ondanks dat het een grote uitdaging was om het voor iedereen te laten werken. Erik: ‘Als je namelijk met veel mensen werkt, is het erg lastig om de vaste server effectief werkend én veilig te houden. Gelukkig heeft Nijmko ons hier goed in ondersteund’

Gedurende de jaren heeft M-ployee flinke ontwikkelingen doorgemaakt. Van 100 naar meer dan 250 medewerkers is een significante groei. M-ployee had meer flexibiliteit nodig vanuit de (thuis)werkplek, maar ook hulp bij bijvoorbeeld de veiligheid van hun gegevens. Dit was een mooie uitdaging voor Nijmko om op te pakken: hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers thuis kunnen werken, terwijl je dezelfde veiligheid en efficiëntie waarborgt?

Opschalen? Geen probleem

De opschaling van het aantal werkplekken was voor Nijmko helemaal geen probleem. Erik: ‘Met hun ervaring en kennis hebben ze het aantal nieuwe werkplekken voor M-ployee op een snelle manier gedaan. En toen kwam de lockdown en moest iedereen opeens vanuit huis werken. Sommige medewerkers deden dit ook al voor de lockdown, maar thuiswerken op zo’n grote schaal was M-ployee nog niet gewend.

Toch vertelt Erik dat hij hier van te voren niet zenuwachtig voor was. Nijmko had hen al vaker met grote veranderingen ondersteund. ‘Evenals het opschalen, was ook het thuiswerken – wat voor ons erg cruciaal was tijdens de lockdown – geen enkel probleem. Het  is allemaal heel goed verlopen.’

Het enige wat M-ployee spannend vond, was de telefonische verbindingen van het kantoor naar de juiste mobiele telefoons. Als je allemaal op andere plekken werkt is het belangrijk dat deze telefonische verbindingen ook netjes naar de juiste mensen toegaan. Volgens Erik was dit ook exceptioneel geregeld. ‘Dat was wel nieuw voor ons, maar dat ging heel goed. Dat was écht goed geregeld, niks mis mee’.

Een stabiele samenwerking

‘Toen we begonnen zijn als bedrijf, zijn we gelijk gestart met Nijmko.’

‘Het was niet meer dan logisch dat we als nieuwe buren samen gingen werken’, vertelt Erik. Nadat ons pand in 2013 was gebouwd op hetzelfde stuk grond als dat van Nijmko, is M-ployee meteen met Nijmko in zee gegaan. Er zijn andere ICT-beheerders geweest, maar deze voldeden niet aan de verwachtingen. ‘Bij Nijmko werken ze heel hard en zijn ze gewoon goed in wat ze doen’, vertelt Erik.

Gaat alles dan altijd goed?

Erik, wanneer hij hiernaar gevraagd wordt: ‘Een verbeterpunt is wellicht de communicatie. Verbindingen moeten gewoon helemaal goed zijn als je vanuit een cloud werkt en bij problemen moet dit razendsnel opgelost kunnen worden. Dat laatste is niet altijd het geval, ondanks dat we op hetzelfde terrein zitten. Maar we weten dat ze dan wel hard aan het werk zijn om het zo snel mogelijk en goed af te handelen’.

‘Alles moet eigenlijk op cruise control werken’

Voor M-ployee is het vooral van belang dat alles doet wat het moet doen. Zoals Erik het mooi omschrijft: ‘Alles moet eigenlijk op cruise control werken’. Met de huidige cloud oplossing van Nijmko, is dit meer dan waar voor M-ployee.

Wil jij ook een ICT partner die jouw werkzaamheden op cruise control naar de cloud tilt?