Alarmdetectiesystemen

Inbraakpreventie is maatwerk. Logisch, want elk bedrijf is weer anders. Denk maar aan de indeling van het pand, de constructie, de gebruikte bouwmaterialen en de situering. Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat inbraakpogingen zo snel mogelijk worden gesignaleerd, moeten er afdoende beveiligingsmaatregelen worden genomen.

Waaruit bestaat effectieve inbraakpreventie?

Inbraakpreventie bestaat uit een combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. In uw verzekeringspolis staat vermeld aan welke inbraakbeveiligingseisen uw bedrijf moet voldoen.

Organisatorische maatregelen

Deze maatregelen kunt u zelf op eenvoudige wijze doorvoeren. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het aanbrengen van beveiligingsverlichting in en rondom het gebouw;
  • Het beperken van de hoogte van eventuele begroeiing rondom het gebouw;
  • Het zorgen voor goed sleutelbeheer en het veilig opbergen van sleutels;
  • Uit het zicht plaatsen van waardevolle zaken als computers.

Bouwkundige maatregelen

De bouwkundige ‘buitenschil’ van het gebouw vormt de eerste barrière voor de inbreker. Het gaat hierbij niet alleen om de buitengevels, maar ook om het dak en de bouwkundige scheiding met naastgelegen gebouwen. Het is van belang dat gevels en daken voldoende inbraakwerend zijn. Dit geldt ook voor de beglazing, waarbij glasafscherming (bijvoorbeeld in de vorm van traliewerk, rolluiken of slagvast glas) noodzakelijk kan zijn.

Elektronische maatregelen

Een inbraaksignaleringssysteem is voor de meeste risico’s een noodzakelijke aanvulling op de bouwkundige en organisatorische maatregelen. Het ontwerpen en aanleggen van een adequaat en kwalitatief goed alarmsysteem is werk voor een beveiligingsvakman. Bedenk daarbij dat elk systeem onderhoud vraagt. Het afsluiten van een onderhoudscontract is dan ook van groot belang voor storingsvrij functioneren.

Alarmsysteem

Zorg ervoor dat uw bedrijfspand goed beveiligd is, zodat u met een gerust hart de deur achter u kunt sluiten. Nijmko Telecom ICT & Beveiliging levert en installeert alarmsystemen voor zakelijke partijen. Wij inventariseren uw wensen, opperen een geschikt systeem en komen dit bij u installeren. Het systeem staat rechtstreeks in verbinding met de meldkamer. Maak een afspraak met een adviseur om u te laten inlichten over de mogelijkheden. U kunt bellen met het telefoonnummer 0599 655 666 en kiezen voor de tweede optie, telecom.

Alarmsysteem aansluiten op de Meldkamer

Wanneer de verzekering eist dat een alarmsysteem aangelegd moet worden in uw bedrijfspand of woonhuis, dient deze op een meldkamer aangesloten te worden. Aansluiting op de meldkamer is altijd verstandig, naast de garanties die worden afgegeven, wordt uw alarmsysteem technisch bewaakt.